Nieuws

GreenHouse Dienstencheques neemt de dienstencheque-activiteit van Danika Dienstencheques over.

De dienstencheque-activiteit van Danika werd op 1 april 2023 overgenomen door GreenHouse Dienstencheques. GreenHouse Dienstencheques werd opgericht in 2003 en is een van de pioniers in de dienstenchequesector. Het maakt deel uit van een cluster van dienstenchequebedrijven rond de sociale ondernemer Nico Daenens.

 

Met de 550 huishoudhulpen, ruim 20 bedienden en de 7 kantoren in Oost-Vlaanderen versterkt GreenHouse zijn huidige netwerk van 37 kantoren. Bovendien zijn de waarden en normen van beide organisaties een perfecte ‘match’.  Beide ondernemingen dragen immers de kwaliteit van de dienstverlening hoog in het vaandel en streven steeds naar een professionele, kwaliteitsvolle en menselijke aanpak op maat van elke klant en medewerker.

 

Menno Meertens, eigenaar en zaakvoerder van Danika vond in GreenHouse een geschikte partner om de fakkel door te geven: “Het runnen van een groot bedrijf in deze sector brengt steeds grotere uitdagingen met zich mee. Het voortdurend moeten omgaan met zaken als de recente impact van Corona en de veranderende arbeidsmarkt, heeft ons afgelopen zomer doen inzien dat Danika nood heeft aan versterking. Na verschillende gesprekken in de sector, zijn we ook bij Nico Daenens en zijn team van Group Daenens uitgenodigd. We hebben in Nico en zijn team de moraliteit gevonden die naadloos aansluit op die van Danika, én die beschikt over de ambitie, middelen en expertise om ons werk voort te zetten. Na vele constructieve gesprekken zijn we tot een akkoord gekomen dat Danika vanaf 1 april zal verdergaan onder GreenHouse.”

 

Nico Daenens, eigenaar van GreenHouse Dienstencheques, licht verder toe:

“De overname past in onze strategie om te blijven groeien door overnames. Wij engageren ons ertoe om de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers en de huishoudhulpen van DANIKA over te nemen. Onze groep hecht veel belang aan haar maatschappelijke rol en zet volop in op kwalitatieve dienstverlening voor de gebruikers en op het creëren van vaste werkgelegenheid. We zorgen daarom voor een goede omkadering om onze huishoudhulpen te ondersteunen zodat zij hun job met enthousiasme kunnen blijven uitvoeren. Dat zal ook bij de overname van DANIKA niet anders zijn.”

 

Met de overname van Danika Dienstencheques groeit GreenHouse Dienstencheques tot zo’n 3700 huishoudhulpen en meer dan 100 bedienden actief over gans Vlaanderen. 

Wenst u graag wat extra hulp in het huishouden? Vraag hier uw huishoudhulp aan.

Een poetshulp aanvragen